Thursday, August 11, 2005

oldboy,newboy,deadboy


Ένας 28χρονος Νοτιοκορεάτης που πέρασε 50 ώρες παίζοντας online βιντεοπαιχνίδι πέθανε από ανακοπή λίγα λεπτά αφού ολοκλήρωσε τη μαραθώνια προσπάθειά του, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Ο 28χρονος, γνωστός μόνο με το επίθετό του, Λι, κατέρρευσε σε Internet Cafe της πόλης Ταέγκου, στο οποίο βρισκόταν από τις 3 Αυγούστου παίζοντας το παιχνίδι προσομοίωσης μάχης Starcraft. Παρέμεινε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή επί τρεις ημέρες, αφήνοντάς την μόνο για να πάει στην τουαλέτα και να κοιμηθεί για πολύ μικρά διαστήματα κάθε φορά σε ένα αυτοσχέδιο κρεβάτι.
«Υποθέτουμε ότι η αιτία θανάτου ήταν ανακοπή λόγω εξάντλησης» δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Στη Νότιο Κορέα, μια από τις πιο δικτυωμένες χώρες του κόσμου, τα online παιχνίδια είναι εξαιρετικά δημοφιλή, με το 30% του πληθυσμού να παίζει συστηματικά.
Ο Λι, σύμφωνα τουλάχιστον με τα νοτιοκορεατικά μέσα, είχε πρόσφατα απολυθεί επειδή απουσίαζε συνεχώς προκειμένου να παίζει περισσότερο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα JoongAng Ilbo, ο Λι έπαιζε ακόμα στο καφέ όταν πρώην συνάδελφοί του ήρθαν και του είπαν ότι η μητέρα του ανησυχούσε επειδή δεν είχε εμφανιστεί στο σπίτι. Εκείνος τότε τους απάντησε ότι θα τέλειωσε το παιχνίδι και μετά θα επέστρεφε. Λίγα λεπτά αργότερα ήταν νεκρός.



Και ύστερα ψαχνόμαστε για τα προχωρημένα σενάριά τους....

0 Comments:

Post a Comment

<< Home