Friday, September 23, 2005

e-λίβελλος ( για να κοιμάμαι ήσυχος )


Ξέρω πολλούς που χρειάζονται τόμους και κιλά χαρτί για να περιγράψουν τα αδιέξοδα μιας σχέσης.Η σύγχρονη ( ! ) εγχώρια λογοτεχνική παραγωγή όταν δεν κάνει βουτιές στο '22 ή στα μεταεμφυλιακά απομεινάρια , ασφυκτιά μέσα σε ημιτελείς οργασμούς και υπαρξιακούς χωματόδρομους.Οι μικροαστοί υποδύονται τους πρωταγωνιστές της καθημερινής σαπουνόπερας κι αυτοί με τη σειρά τους αυτοκτονούν με το καλώδιο της ολόφρεσκης B & O .
Οι λίγες εξαιρέσεις απλώς έχουν αναλώσει τις εμμονές τους πριν φτάσουν στο κατώφλι του εκδότη τους , μετά όμως ξανακοιμούνται μ'αυτές.

Χώρια όλοι οι άλλοι που σπαταλούν χιλιόμετρα φιλμ για να συλλάβουν μια στιγμή απ΄το κενό , μοιράζοντας δίκαια και προσεκτικά τις ώρες μεταξύ έμπνευσης και εξώπορτας του Ε.Κ.Κ. Αυτός ο "νέος ελληνικός κινηματογράφος" δεν ήταν ποτέ νέος , δεν έχει ακόμη βγάλει διαβατήριο και κινηματογραφεί από κεκτημένη ταχύτητα.Ενίοτε τρώει και τις σάρκες του όσο τα αξιώματα και οι τίτλοι περισσεύουν την ώρα που το τάγμα έγινε διμοιρία...


Μ'αρέσει αυτός ο Lee Chul Soo..πιάνει ξύλο και στα χέρια του γίνεται βρεμμένη σανίδα που χτυπάει αλύπητα.Κάτω από τις μελανιές, όσοι έχουν την επιμονή μπορούν να διαβάσουν :

Forget the painter and meet the paintings.
If you find the stories the paintings are telling you interesting, Just take them.
You may even go somewhere quiet with those stories.
"You didn't find anything interesting? Why didn't you leave earlier?"

"How to Appreciate the Paintings" , woodcut ( 2003 )

1 Comments:

Blogger Juanita La Quejica said...

This comment has been removed by a blog administrator.

11:21 PM  

Post a Comment

<< Home