Thursday, October 27, 2005

Searchin' for the young soul rebels



Case Study 1.
«Κοπάνα» από το νηπιαγωγείο έκαναν τρία αγοράκια, ηλικίας πέντε χρόνων. Εφυγαν χωρίς να τα αντιληφθεί κανείς και διήνυσαν μια απόσταση από τους Αμπελοκήπους μέχρι την περιοχή του Γκύζη, διασχίζοντας μόνα τους μεγάλους δρόμους και λεωφόρους!

'Ε' , 27.10.2005 ( Επέτειος του Όχι , να μη ξεχνιόμαστε…..)

Case Study 2.
Η 14χρονη μαθήτρια της Γ' Τάξης του Γυμνασίου Σ. Κ. Μ., η οποία έχει βαθμολογηθεί με 20άρια σ' όλα τα μαθήματά της, δεν θα είναι η σημαιοφόρος του σχολείου της και τη θέση της θα πάρει ο δεύτερος σε βαθμολογία.
«Διαφωνούμε με τις μαθητικές παρελάσεις και προτείνουμε να καταργηθούν, αφού αποτελούν κατάλοιπα φασιστικών καθεστώτων, από την εποχή του Μεταξά» λέει ο πατέρας της, Δ. Μ., ο οποίος είναι μέλος της «Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας», και συμπληρώνει: «Η κόρη μας το ήθελε περισσότερο, να μη συμμετάσχει στην παρέλαση» ( ! )

H υπογράμμιση -και το θαυμαστικό- του blogger , βοήθειά μας…..
Case Study 3.
Για 100 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο, και φέτος δεν χτύπησε το κουδούνι του σχολείου, απλούστατα γιατί δεν πηγαίνουν σχολείο επειδή δουλεύουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας. Πάνω από 246 εκατομμύρια παιδιά (ηλικίας 5 έως 17 ετών) στον κόσμο εργάζονται. Και δυστυχώς, αντίθετα από ό,τι θα νόμιζαν πολλοί, το φαινόμενο των εργαζόμενων παιδιών και των παιδιών που δεν πάνε στο σχολείο δεν είναι άγνωστο και στη χώρα μας.
Δεν είναι δα και για δυνατά μυαλά η επιλογή του νικητή.
Είναι ;
H απάντηση στο επόμενο τεύχος του Παιδί και Μάλαμα...

2 Comments:

Blogger Juanita La Quejica said...

Όλα αυτά ένα πράγμα μου έφεραν στο μυαλό: Τομ Σώγιερ και Χάκελμπερυ Φιν!
Νικήτρια η Μπέτσυ φαντάζομαι...

5:51 PM  
Blogger ci said...

Σε μένα 400 coups..και θέλω να πάω κι εγώ μαζί τους!

10:33 AM  

Post a Comment

<< Home